Arama
Arama Sonuçları
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
Kastamonu'nun yaşam süresi belli oldu!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı şehirlerin ortalama yaşam süresi verilerini açıkladı.
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
Kastamonu AKED, 2 projeyle geliyor
AKED'in (Akademi Kültür Eğitim Derneği), bu yıl da biri yetişkin eğitimi alanında diğeri ise spor alanında iki Erasmus projesi kabul edildi.
Nasrullah’ta ‘Halk Sağlığı Sokağı’ kuruldu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihlerinde Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nasrullah Meydanında Halk Sağlığı Sokağı oluşturuldu.
Dedeman’da artan yemekler sokak hayvanlarına bırakılıyor
Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Park Dedeman arasında imzalanan protokol doğrultusunda otelde artan yemekler israf edilmeyerek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Erdoğan'dan talimat: Emekliler için tüm imkanlar zorlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi kurmaylarına “Başka kalemlerden tasarruf edin, emekliye verin” dediği öğrenildi.
Canan Karatay'dan 'Vegan beslenme bir hastalıktır' açıklaması
Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı açıklamalarla da gündem olan Canan Karatay bu defa veganlara yönelik eleştirileriyle gündem oldu. 'Vegan beslenme bir hastalıktır' diyen Karatay, 'Söyleyeceğim kızsınlar' diyerek vegan beslenmenin uzun vadede açabileceği sağlık sorunlarını anlattı.
Çocukların sağlığında en çok babalar etkili
Babalar, çocuklarının sağlığını nasıl etkiledikleri konusundaki araştırmalarda bazen göz ardı edilir. Ancak Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Hemşirelik Okulu'nda yardımcı doçent olan James Muchira, en başından beri babaların çocuklarının sağlığını önemli şekillerde şekillendirdiğini söyledi.
12 bin yıldır genetiği değişmedi! Siyez mercek altında…
İhsangazi ilçesinde 12 bin yıldır genetiği değişmeden günümüze kadar ulaşan coğrafi işaretli siyez, Ordu'dan gelen heyet tarafından mercek altına alındı.
Bulgur’un Hikâyesi Kastamonu’da
Türk Mutfağında önemli bir yere sahip olan bulgurun hikâyesi Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesinin organizasyonuyla Kastamonu’ya taşındı.
Gıda alışverişi yaparken dikkat!
Sadece etiket okuyarak bütçenize katkı sağlayabilir, alerjik reaksiyonlarınızı azaltabilir, çevreyi ve dünyayı koruyabilirsiniz.
Kastamonu'da ücretsiz diyetisyen hizmeti
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Olukbaşı'nda bulunan Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde Beslenme Danışmanlığı ve Diyet Polikliniği'nin hizmete başladığını duyurdu.
Yaz sıcaklarında baş ağrısını önlemek için 6 altın kural
Baş ağrılarında iklim değişiklikleri çok önemli tetikleyiciler arasında yer alıyor.
Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimine dikkat!
Kurban Bayramı, ağır et yemekleri ve tatlıların neredeyse her öğün tüketildiği bir bayram...
Azdavay'da kadınlar 'sağlık' için buluştu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Azdavay ilçesinde, 'Sağlık İçin Kadın Buluşması' programı gerçekleştirildi.
Yeryüzü Pazarı Açıldı!
Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığına (fast food) karşı alternatif olarak geleneksel ve yerel yemek ve yeme biçimlerini, yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik etmeyi amaçlayan "Slow Food Kastamonu Yer Yüzü Pazarı" il protokolünün katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.
Bu alışkanlıklarınız varsa sağlıklı yaşıyorsunuz demektir | 7 sağlıklı alışanlık
Çoğumuz uzun, mutlu, başarılı ve sağlıklı hayatlar yaşamak isteriz. Ne yazık ki, başarı arayışımızda sağlığımızla ilgili kısayolları sıklıkla kullanırız ve sonunda önleyebileceğimiz çeşitli rahatsızlıklar ve sakatlıklar yaşarız. Hiç de böyle olmak zorunda değil. Birçoğumuz stresli, talepkar hayatlar yaşıyor olsak da, burada biraz ince ayar yaparak daha sağlıklı ve daha üretken hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirebiliriz.
Bahar yorgunluğunu önemseyin
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, bahar ayları ile birlikte ortaya çıkan şikâyetlerin önemsenmesi gerektiğini bildirdi. Baysal, bahar yorgunluğunun, baharın gelişiyle ortaya çıkan ve ortalama iki üç hafta süren halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik hali olduğunu belirtti.
Avcılık üretimi düşüyor, yetiştiricilik artıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 15 Nisan’da başlayan av yasağına ilişkin, “15 Nisan’dan itibaren tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar balık avlayamayacak. Av yasakları balık popülasyonunu ve denizlerimizi korumak için alınan bir önlemdir” dedi.
Bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktaları…
Bayram kahvaltılarında yağlı ve hamur işi gıdalardan uzak durulmalı
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
Ramazan sonrasında beslenmeye dikkat!
Ramazan’da yavaşlayan metabolizma, bayramda tatlı tüketilmesi ve eski düzene dönülmesiyle beraber ağırlık artışına davetiye çıkarabilir.
Kalp uzmanlarından altın değerinde tavsiyeler
Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bazı belediye, dernek ve şirketlerde kalp sağlığı seminerleri düzenleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi kardiyoloji hekimleri, kalp sağlığı konusunda tavsiyelerde bulundu.
Su ürünleri ihracatından 1,7 milyar dolar gelir elde edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 yılında 1,37 milyar dolar olan su ürünleri ihracatının 2022 yılında 1,7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.
Bakanlıktan 'takviye edici gıda' uyarısı
Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen Türkiye Beslenme Rehberi'nde (TÜBER-2022) takviye edici gıdaların yeterli ve dengeli beslenmenin yerini tutamayacağı, ayrıca bu ürünlerin "kilo verme, sigarayı bırakma, cinsel performansı artırma" gibi ifade ve imalarla satışa sunulamayacağı uyarısı yapıldı.